De artistieke kant van de gemiddelde Khaine

Door Khaine op maandag 21 oktober 2013 21:45 - Reacties (4)
Categorie: -, Views: 2.989

Al een behoorlijke tijd "spaar" ik consoles. Dat wil zeggen, als ik ze tegen kom op rommelmarkten en/of braderien kijk ik altijd of ik goedkoop een console mee kan pakken. Deels doe ik dit omdat ik mij vroeger behoorlijk heb vermaakt met de betreffende console (en ik heb er op best veel gespeeld), maar deels ook omdat ik ze voor een prikkie kan kopen en vervolgens kan spelen.

Games hoor ik je roepen? Maar nee, met spelen bedoel ik dat ik de console kan openschroeven, aanpassen, schilderen en dremelen zolang ik daar zin in heb. Het grote voordeel is natuurlijk dat ik bij een foutje slechts enkele euro's weg gooi, in plaats van een klein fortuim.

Hoe ik hier op ben gekomen? Een grote inspiratie is altijd "Ben Heckendorn" geweest. Een electronica hobbyist uit de states met een gezonde voorkeur voor consoles. Portable varianten maken van een atari, commodore of NES. Een xbox of PS3 laptop. Noem het gek en benjamin heeft het al eens gedaan.

Kort geleden kwam hier ook tweaker "Ricepuppet" bij. Deze tweaker mod zijn consoles, maar laat deze qua electronica veelal intact en beschildert in plaats daarvan de behuizing vaak in 1 of ander mooi thema. Erg mooi om te zien!

Eigenlijk probeer ik zelf het beste uit deze 2 werelden te combineren, ware het niet dat ik nog een beginner ben. Even geleden ben ik daarom aan de slag gegaan met 1 v/d 2 NES-en die wij in huis hebben staan. En na (onevenredig) lang klooien is het mij dan toch gelukt. Mijn NES is regiovrij EN hij heeft een enorm fancy groen LED-je. Dat kostte gelukkig slechts 2 uur :/ .

green led yay!

Na deze succesvolle operatie (mind you, dit was mijn eerste electronica/soldeer ervaring) ben ik begonnen aan de buitenkant van de NES. Ik ben altijd al een grote fan geweest van de Zelda/Link series en vandaar ook dat ik bedacht dat mijn eerste probeersel op de NES toch wel iets in die sferen zou moeten zijn. Alleen dan strak. Ik moet nog leren "losser" te verven, maar al met al vind ik mijn case niet slecht gelukt.

Ik heb overigens een amateur airbrush gebruikt om dit te realiseren.

nes case
tri-force

Ik heb overigens al gezien dat er genoeg ruimte voor verbetering in zit. Zo kan ik wat meer de tijd nemen, beter afdekken/tapen en moet ik wat langer droogtijd rekenen. Ook zullen meerdere laagjes een mooier effect hebben dan slechts 1 laag van alles.

Tips en tricks zijn altijd welkom!

Reacties


Door Tweakers user prupke15, dinsdag 22 oktober 2013 12:32

Heey, erg leuk blog! het zou natuurlijk iedere man zijn hobby moeten zijn om electronica te repareren modden, schilderen en slopen, helaas zijnde meeste dat niet, daarom vind ik het leuk om te zien dat er toch mensen zijn die hier tijd in steken.

Over de NES; ziet er erg leuk uit! het enige jammere is dat het lijkt alsof ''link'' niet helemaal netjes uitgelijnd staat.

Je zou eigenlijkt gewoon een uitlijning moeten printen en er vervolgens over uitbrushen, zo staat het altijd recht (of scheef, ,maar in iedergeval recht scheef :9) en zijn alle letters even groot en is de kans op falen kleiner.


Ook leuk is een omleining maken in een ander font in Word, zo kun je ook andere fonts airbrushen ipv gewone hoofdletters.

Maar zoals je zelf aangeeft, ruimte voor verbetering is er altijd, maar ik vind het een goed begin!


Ga zo door }>

Door Tweakers user detheavn, dinsdag 22 oktober 2013 16:23

Ben altijd een fan geweest van BenHeck z'n console mods en heb me altijd voorgenomen een portable SNES te maken, maar sinds ik gewoon alles op m'n telefoon kan emuleren wordt dit eerder een keer een projectje a-la emulation-station voor aan m'n TV :p

Als ik kijk naar je NES dan is daar inderdaad nog wel ruimte voor verbetering, maar laat je door niemand uit het veld slaan. Het feit dat je zelf na een eerste poging al kunt zien wat je anders had kunnen doen herrinert mij aan hoe ik vroeger begon met het opknappen van arcade kasten. Het is klote werk, uiteindelijk denk je: waar ben ik aan begonnen ... maar als je doorzet (al dan niet puur door koppigheid) zul je uiteindelijk trots kunnen zijn op je resultaat :)

Door Tweakers user Khaine, dinsdag 22 oktober 2013 20:58

Thnx beiden voor de comments!

@prupke15: Je hebt gelijk. Ik heb er nu ook nog tijd voor en dat maakt het leuk natuurlijk.
De "Link" die daar staat is gemaakt van afplaktape eb geplat uit de losse pols, dus ja die staat nogal scheef. Leuke tip trouwens van de lettertypen in Word, dat zou ik zomaar vergeten zijn :D .

@detheavn: Praat me niet van de portable consoles :D . Die man heeft van z'n hobby bijna z'n werk kunnen maken en ik vind het magisch wat hij steeds weer voor elkaar krijgt. Erg mooi detail is dat hij ook uitleg geeft over dat wat er op het scherm gebeurt. Al veel geleerd op die manier!
En ik vind het tot zover erg leuk om te doen. Ik hoop ergens nog een "defecte" NES vandaan te kunnen toveren en weer aan het werk te krijgen. Maar tot zover, alleen maar fun.

Door Tweakers user Ircghost, woensdag 23 oktober 2013 09:52

Leuk hoor! Succes ermee :)

Reageren is niet meer mogelijk